fbpx
health

Δεξιότητες – Ικανότητες ενός σπουδαίου Nail Artist

Οι καλλιτέχνες νυχιών είναι σημαντικά μέλη στη βιομηχανία της ομορφιάς. Η δουλειά τους είναι να δημιουργούν όμορφα σχέδια νυχιών που αναδεικνύουν τα δάχτυλα των πελατών τους. Οι ικανότητες και δεξιότητες ενός nail artist αρχικά είναι γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό και τα εργαλεία. Για να το πετύχουν αυτό, υπάρχουν πολύ περισσότερα που απαιτούνται για να είσαι ένας αποτελεσματικός καλλιτέχνης από το να έχεις απλώς τις απαραίτητες δεξιότητες. Θα εξετάσουμε μερικά από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν έναν καλό nail artist: μάτι για τη λεπτομέρεια, ικανότητα χρήσης του εξοπλισμού, πάθος, εξάσκηση, υπομονή, καθαριότητα και υγιεινή.

 

Το πάθος είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά και η σημαντικότερη ίσως από τις ικανότητες σου

Είναι αυτό που μπορεί να σε ξεχωρίσει από τους άλλους καλλιτέχνες και είναι το κύριο εργαλείο για να κρατάς τους πελάτες σου και να επιστρέφουν για περισσότερα. Δεν αρκεί να είσαι τεχνικός νυχιών. Πρέπει επίσης να είσαι παθιασμένη με τα νύχια. Οι πελάτες σου θα καταλάβουν αν είσαι πραγματικά παθιασμένη με τη δουλειά σου και με αυτό που κάνεις από τον τρόπο που μιλάς γι’ αυτήν και τον ενθουσιασμό κάθε λέξης που βγαίνει από το στόμα σας. Αν δεν έχεις πάθος, τότε θα είναι δύσκολο να παρέχεις ποιοτικές υπηρεσίες στους πελάτες σου. Το πάθος είναι το πιο σημαντικό προσόν για έναν nail artist.

Η τέχνη των νυχιών είναι από μόνη της μια μορφή τέχνης και δημιουργείς έργα τέχνης με τα χέρια σου. Είναι σημαντικό να ενθουσιάζεσαι με αυτό που κάνεις και να το απολαμβάνεις όσο το δυνατόν περισσότερο, γιατί αυτό θα φανεί στη δουλειά που παράγεις. Αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να το αγαπήσει και κανένας άλλος! Το πάθος θα σε ωθήσει να μαθεις περισσότερα για τον κλάδο, καθώς και να βελτιώνεις συνεχώς τις ικανότητες και δεξιότητες σου, ώστε να μπορείς να παρέχεις καλύτερες υπηρεσίες.

Μάτι στη λεπτομέρεια είναι μια από τις ικανότητες ενός nail artist

Είναι σημαντικό να έχεις ένα κοφτερό μάτι για τη λεπτομέρεια όταν εργάζεσαι ως καλλιτέχνης νυχιών. Αυτή η ικανότητα δεν είναι κάτι που μαθαίνεται από τη μια μέρα στην άλλη απαιτεί χρόνο και εξάσκηση. Ωστόσο, αν είσαι συνεπής στο να βελτιώσεις τις ικανότητές σου σύντομα θα μπορείς να παρατηρείς και τις πιο μικρές λεπτομέρειες στα νύχια των πελατών σου.

blog-Matriss-δεξιοτητες-ικανότητες

Ικανότητα χρήσης του εξοπλισμού

Η ικανότητα χρήσης του εξοπλισμού είναι μια σημαντική δεξιότητα για έναν nail artist. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείς πρέπει να καθαρίζεται μετά από κάθε ραντεβού και να συντηρείται τακτικά. Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να είσαι ενημερωμένη πώς λειτουργεί ο εξοπλισμός σου και πώς πρέπει να συντηρείται. Αυτό θα διασφαλίσει ότι η ποιότητα της εργασίας σου θα είναι υψηλών προδιαγραφών. Η ικανότητα χρήσης του εξοπλισμού είναι ένα από τα πιο σημαντικά προσόντα που πρέπει να διαθέτει ένας nail artist. Θα πρέπει να μπορείς να χρησιμοποιείς τον εξοπλισμό σου αποτελεσματικά, αποδοτικά και με ασφάλεια, προκειμένου να δημιουργείς όμορφα σχέδια και ικανοποιημένους πελάτες.

Εκπαίδευση, εξάσκηση είναι αυτά που στην πράξη θα δείξουν τι nail artist είσαι

Όταν πρόκειται για μια καριέρα στην τέχνη των νυχιών, το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η εκπαίδευση. Η εκπαίδευση θα σου επιτρέψει να αναπτύξεις ισχυρά θεμέλια για την καριέρα σου και θα διασφαλίσει ότι θα είσαι σε θέση να συνεχίσεις να μαθαίνεις καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας σου. Η καλλιτέχνης νυχιών πρέπει να έχει επίσημη εκπαίδευση. Απαιτείται πτυχίο ή πιστοποιητικό κολεγίου, καθώς παρέχει το απαραίτητο υπόβαθρο γνώσεων και δεξιοτήτων για να εργαστεί σε αυτόν τον τομέα. Είναι σημαντικό να έχεις πάντα κατά νου ότι η εκπαίδευση, η εμπειρία και η κατάρτιση ενός nail artist δεν σταματά ποτέ. Τόσο διαδικτυακά όσο και αυτοπροσώπως μέσω διαδικτυακών μαθημάτων, σεμιναρίων και βίντεο.

Η εξάσκηση είναι σημαντική. Η εξάσκηση είναι μια αρετή που μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις τις δεξιότητές σου και να παραμείνεις στην κορυφή του παιχνιδιού σου. Μη βιάζεσαι! Αν βιάζεσαι, θα κάνεις λάθη και θα καταλήξεις απογοητευμένη ή απλώς καθόλου καλή. Γι’ αυτό, πάρτε το χρόνο σας, κάντε υπομονή και συνεχίστε να εξασκείστε μέχρι να είστε ευχαριστημένοι με τον τρόπο που δείχνουν τα πράγματα. Όσο πιο συχνά εξασκείστε σε κάτι νέο, τόσο καλύτερο θα είναι για ΕΣΑΣ!

Καθαριότητα και υγιεινή βασικές ικανότητες ενός nail artist

Ως καλλιτέχνης νυχιών, πρέπει να διασφαλίζεις ότι ο χώρος εργασίας σου είναι καθαρός και υγιεινός. Οι επιφάνειες εργασίας πρέπει να απολυμαίνονται πριν από κάθε πελάτη και όλα τα εργαλεία πρέπει να καθαρίζονται μετά τη χρήση. Είναι επίσης σημαντικό να πλένεις μετά από κάθε ραντεβού τα χέρια σου με σαπούνι και νερό, για να ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο μόλυνσης από κοψίματα ή πληγές στο δέρμα. Θα πρέπει επίσης να φοράς προστατευτικό εξοπλισμό, όπως γάντια και μάσκες μίας χρήσης κατά τη διάρκεια κάθε υπηρεσίας, επίσης καθαρές ποδιές όταν εργάζεστε απευθείας με πελάτες.

Συμπεριφορά και στάση απέναντι σε διαφορετικές προσωπικότητες

Η nail artist πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει άνετα διαφορετικές προσωπικότητες και ηλικίες. Θα πρέπει να μπορεί να συνεργάζεσαι καλά με ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες και υπόβαθρα, καθώς δεν είναι ασυνήθιστο οι πελάτες να προέρχονται από άλλες χώρες. Θα ήταν επίσης σημαντικό να έχεις χαλαρή προσωπικότητα, καθώς οι πελάτες που έχουν κακή διάθεση μπορεί να ξεσπάσουν πάνω σου. Η ευγένεια θα σε σώσει από κάθε κακοτοπιά.

Επικοινωνιακές δεξιότητες ώστε να ξεχωρίζεις   

Αυτό σημαίνει ότι ξέρεις να μιλάς σωστά, να καταλαβαίνεις τι λένε οι πελάτες σου, να εξηγείς τα πράγματα με σαφήνεια και να ακούς προσεκτικά όταν σου μιλούν οι άλλοι. Ένας άνθρωπος που δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά θα δυσκολευτεί να επικοινωνήσει με όλα τα είδη πελατών. Μπορεί να αντιμετωπίσει πολύ καλά διαφορετικές προσωπικότητες. Να είσαι υπομονετική και να δείχνεις κατανόηση ακόμη και όταν ο πελάτης είναι παράλογος. Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι με τους οποίους είναι δύσκολο να συνεργαστείς.

Αλλά προσπάθησε να μην παίρνεις προσωπικά τη στάση τους και να θυμάσε ότι όλοι έχουν κακές μέρες μερικές φορές. Η δουλειά του καλλιτέχνη νυχιών είναι μια δουλειά που απαιτεί να είσαι δημιουργική και υπομονετική με τους πελάτες. Πρέπει επίσης να έχεις την ικανότητα να συνεργάζεσαι καλά με τους ανθρώπους. Για να δημιουργείς μια θετική ατμόσφαιρα για τους πελάτες σου. Η υπομονή είναι ένα από τα πιο σημαντικά προσόντα που πρέπει να έχεις ως καλλιτέχνης νυχιών.

Όταν συναλλάσσεσαι με πελάτες, πρέπει να είσαι υπομονετική και ευγενική.

Ώστε ο πελάτης σου να αισθάνεται άνετα και χαλαρά με την παρουσία σου. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την τέχνη των νυχιών. Επειδή πρόκειται για μια ευαίσθητη μορφή τέχνης, οπότε αν κινηθείς πολύ γρήγορα ή κάνεις λάθη, αυτό θα καταστρέψει ολόκληρη την εμπειρία του στον χώρο σου.

Είναι σημαντικό να είσαι υπομονετική γιατί μερικές φορές οι πελάτισσες μπορεί να είναι απαιτητικές ή δύσκολες όταν ζητούν κάτι για τα νύχια τους. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι μπορεί να θέλουν συγκεκριμένα σχέδια ζωγραφισμένα στα νύχια τους. Αλλά δεν ξέρουν πώς να τα περιγράψουν αυτό δυσκολεύει εσάς ως καλλιτέχνη. Ως εκ τούτου, αν κάποιος ζητήσει κάτι και στη συνέχεια αλλάξει γνώμη αφού δει πώς μοιάζει (π.χ. “Ωχ όχι! Όχι αυτό!”). Προσπάθησε να μην εκνευριστείς μαζί του, θα καταλήξεις να χάνεις χρόνο με το να διαφωνείς για το ποιος φταίει!

Η κατανόηση των πελατών σου είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία ισχυρών σχέσεων μαζί τους και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης με την πάροδο του χρόνου. Ένας πελάτης θέλεις να νιώθει άνετα κοντά σου ενώ φτιάχνει τα νύχια του. Είναι πιο πιθανό να επιστρέψει και να συστήσει άλλες φίλες του που χρειάζονται μανικιούρ ή πεντικιούρ. Καθώς και να μοιραστεί την εμπειρία του σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook ή το Instagram.

Οι καλύτερες nail artists είναι εκείνες που έχουν πάθος για τα νύχια

Θέλουν να βεβαιωθούν ότι οι πελάτες τους είναι ικανοποιημένοι όταν φεύγουν. Η nail artist πρέπει να είναι δημιουργική με την έννοια ότι μπορεί να σκέφτεται έξω από τα συνηθισμένα. Να δημιουργεί διαφορετικά σχέδια για τις πελάτισσες και να σκέφτεται νέες ιδέες που είναι κατάλληλες για την πελάτισσα. Η δουλειά της είναι να συνδυάσει την γνώση, την τάση της εποχής και την προσωπικότητα της πελάτισσας της. Για να διασφαλιστεί ότι όλα τα νύχια φαίνονται καταπληκτικά, η nail artist πρέπει επίσης να έχει μάτι για τη λεπτομέρεια.

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας έδωσε μια καλύτερη κατανόηση του ποιες ικανότητες και δεξιότητες ενός nail artist. Η τέχνη των νυχιών απαιτεί χρόνο, υπομονή και εξάσκηση. Αν διαθέτετε αυτές τις ιδιότητες, τότε ο ουρανός είναι το όριο!

Share
0
    0
    Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή